KDU.breadcrumbs.homeAktuálně 2016 Vychází kniha o aktivním stáří

Vychází kniha o aktivním stáří

Přidáno 3. 9. 2016
Ilustrační foto

Hradec Králové – V těchto dnech vychází kniha „Stáří jako inspirace k aktivitě“ s podtitulem „Aktivní participace seniorů na životě církevního společenství – výzva pro současnou pastoraci v naší zemi“. Její autorkou je PhDr. Veronika Čepelková, vedoucí Diecézního centra pro seniory.

V knize se autorka věnuje tématu aktivní participace starších lidí na životě církevního společenství. Po obecném pojednání o stáří a stárnutí z hlediska sociálních věd přináší pohled na stáří a charakteristické vlastnosti starého člověka podle biblické tradice. Další část knihy směřuje k praktickému vyústění tématu, v němž se s pomocí církevních dokumentů i úvah pastorálních teologů snaží stanovit priority pastorace seniorů a nastínit některé návrhy na změnu praxe. Hlavním praktickým tématem knihy je podíl samotných seniorů, a to jak tzv. aktivních, tak zdravotně indisponovaných, na pastoraci, resp. jejich aktivní participace na životě společenství.

Autorem předmluvy je jezuita P. Jan Rybář.

Cena za výtisk je 120,- Kč

Knihu si můžete objednat a vyzvednout v Diecézním centru pro seniory (Velké nám. 32, 500 03 Hradec Králové, tel.: 495 063 661, mobil: 737 215 328, e-mail: dcs@bihk.cz. Knihu je také možné zaslat poštou.

Další údaje o knize, kterou vydalo nakladatelství Grantis:
Rozsah: 94 stran
Vazba: lepená