Ing. Anna Maclová

ředitelka Diecézní katolické charity Hradec Králové

Proč kandiduji

V politice se pohybuji od roku 2010, kdy jsem se rozhodla aktivně ovlivňovat život v našem městě a usilovat o změny zejména procesů, s jejichž vývojem jsem nebyla spokojena. Prvotním impulzem byla nesystémová podpora sociálních služeb. Řekla jsem si, že nestačí věci jen kritizovat, ale je potřeba se do dění zapojit – dle mého osobního mota: „Pokud chceš měnit svět, musíš se o to přičinit, ovlivňuj, co ovlivnit můžeš.“ Později jsem své působení náměstkyně primátora města propojila i s účastí v zastupitelstvu Královéhradeckého kraje. Kromě sociálně-zdravotní oblasti jsem se věnovala školství, kultuře, cestovnímu ruchu a mezinárodní spolupráci.

Život v politice je těžký, pokud ji chce člověk dělat poctivě a naplno, musí ji obětovat mnohé. Ne vše se povede prosadit, mnohdy je nezbytné přistoupit na jisté kompromisy. Po návratu do Charity (z důvodu nepřijetí pozvání do vedení města s Hnutím ANO 2011) je mojí prioritou právě oblast pomoci lidem potřebným, zdravotně i sociálně znevýhodněným, lidem v nouzi, na okraji. I proto jsem se rozhodla vyzvat k vedení Koalice pro Hradec své spolupracovníky, dát příležitost mladším lidem, odborníkům různých profesí, se kterými již dlouho spolupracuji. Moc ráda jim budu předávat své zkušenosti a znalosti, ráda je budu podporovat a v rámci svých možností spolupracovat. Záleží mi na tom, jak se bude dál rozvíjet naše město, záleží mi na spokojenosti občanů města, zejména rodin s malými dětmi, seniorů a lidí v nouzi, záleží mi na tom, jak se bude nakládat s majetkem města i s finančními prostředky, jaké budou vytvářeny podmínky pro kulturu i sportování pro všechny… I proto jsem se rozhodla znovu kandidovat a alespoň v rámci svých aktuálních pracovních možností se na rozhodování v těchto, ale i dalších záležitostech, účastnit.

Oblast znalostí

Sociální oblast, ekonomika, školství a zdravotnictví.

Politická příslušnost

Bez politické příslušnosti, kandiduji za KDU-ČSL.

Povolání

V současnosti ředitelka Diecézní katolické charity Hradec Králové, od 10/2010 zastupitelka Statutárního města Hradec Králové a od 10/2012 zastupitelka Královéhradeckého kraje, v letech 2021–2018 náměstkyně primátora města Hradec Králové pro školství, sociální věci a zdravotnictví, pro výkon funkce uvolněna z pozice ředitelky Oblastní charity Hradec Králové, kterou předtím vykonávala 14 let.

Stručný životopis

Viz Anna Maclová – Životopis (maclova.cz).

Občanská angažovanost

Zastupitelka Statutárního města Hradec Králové za KDU-ČSL v koalici Koalice pro Hradec, členka komise sociální, zdravotní a prorodinné politiky, předsedkyně dozorčí rady Klicperova divadla, o.p.s., členka dozorčí rady Nadačního fondu pro podporu Fakultní nemocnice Hradec Králové.

Zastupitelka Královéhradeckého kraje za KDU-ČSL v Koalici pro Královéhradecký kraj (od 10/2012), předsedkyně finančního výboru a členka sociálního výboru Zastupitelstva Královéhradeckého kraje sociálního, předsedkyně dozorčí rady Filharmonie Hradec Králové o.p.s., revizorka Zdravotnického nadačního fondu Královéhradeckého kraje, členka celostátní a krajské Platformy prorodinné politiky.

Kontaktujte mě

Jméno a příjmení*
Město
Kraj
Bezpečnostní kód
 Security code
Povinná pole jsou označena hvězdičkou (*)
Předmět
Vaše zpráva
Vaše osobní údaje budou zpracovány dle pravidel o ochraně osobních údajů.